Skip to content Skip to footer

Rezervasyon Talebi

  • Saç Ekimi Nedir?
  • Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
  • Saç Ekimi Sonrası Yıkama Nasıl Olmalı?
  • Saç Ekiminden Sonra Ekilen Saçlar Ne Zaman Uzar?
  • Saç Ekiminden Sonra Ekilen Saç Dökülür Mü?
  • Saç Ekiminden Sonra 1 Ay Nasıl Geçer?
  • Saç Ekimi Kimlere Yapılabilir?
  • Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
  • Saç Ekimi Sonrasında Doğal Görünüme Ne Zaman Ulaşılır?
  • Saç Ekiminden Sonra İz Kalır mı?
  • Sıkça Sorulan Sorular

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi , saç dökülmesi yaşayan bireylerin dökülen veya seyrelmiş bölgelerini yeniden saçlandırmak için uygulanan cerrahi bir işlemdir. İşlem sırasında, bireyin saç dökülmesi olmayan bir bölgeden alınan sağlıklı saç kökleri, saçsız veya seyrekleşmiş alana nakledilir. Saç dökülmesini tedavi etmenin yanı sıra, seyrelmiş alanları gürleştirmek için de etkili bir yöntemdir. Uygulama sonrasında ekilen saç köklerinin yeni bölgede sağlıklı bir şekilde büyüdüğü ve doğal bir görünüm sağladığı görülür.

Saç dökülmesi, yalnızca erkeklerde değil, kadınlarda da yaygın olarak karşılaşılır. Özellikle 50 yaş üzeri erkeklerin yaklaşık yarısında saç dökülmesi problemi yaşanırken, kadınlarda saç seyrelmesi estetik kaygı yaratır. Erkeklerde en yaygın estetik uygulamalardan biri olan saç ekimi, kadınlar için de etkili bir çözüm olarak tercih edilir. Modern medikal yöntemlerle yapılan saç nakli, doğal görünüme sahip ve uzun vadeli sonuçlar sunar.

Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Saç dökülmesi, yalnızca erkeklerde değil, kadınlarda da yaygın olarak karşılaşılır.  Saçların incelmesi ve ön saç çizgisinin gerilemesi şeklinde başlayan saç dökülmesi erkeklerde genetik, kadınlarda ise hormonal sebeplere ve bazı hastalıklara bağlı olarak gelişebilir. Saç dökülmesi şikayeti bulunan kişiler öncelikle bir sağlık taramasından geçerek saçlarda dökülmeye neden olan bir sağlık sorunlarının olup olmadığını öğrenmelidir.

Vitamin ve mineral eksiklikleri ve hormonal sorunlar gibi saç dökülmesine yol açabilecek sağlık sorunlarının tespit edilmesi durumunda ilk olarak bunlara ilişkin tedavi uygulanması gerekir. Gereken tedaviler uygulandıktan sonra dökülme devam ediyorsa veya saçlarda iyileştirilemeyecek düzeyde açılmalar meydana gelmiş ise saç ekimi işlemi yapılabilir. Günümüzde etik olarak 22 yaş üzerine saç ekimi yapılması ihtiyaç varsa uygun olarak değerlendirilir. Bu nedenle 22 yaşından büyük olup saç dökülmesi sorunu yaşayan tüm bireylere rahatlıkla saç ekimi yapılabilir.

Saç Ekimi Sonrası Yıkama Nasıl Olmalı?

Saç ekimi sonrası ilk hafta çok önemlidir. Saç ekiminden sonraki gün bandaj çıkarılır. İlk yıkama işlemi doktorlarımız tarafından kliniğimizde yapılmaktadır. Bu süreçte kullanılacak tüm şampuanlar ve malzemeler kliniğimiz tarafından ücretsiz verilecektir. İlk iki gün Sıcak sudan ve güneşten uzak durulmalıdır. İkinci haftadan sonra saç derisindeki yaralar iyileşmeye başlar ve kabuklar dökülür. Ölü derinin atılmasına destek olmak için saç derisine masaj yapılarak yıkanmaya özen gösterilmelidir. Bu dönemde az miktarda saç dökülmesi “şok dökülme” denilen normal bir süreçtir. Bu normal süreç, iki aydan dört aya kadar uzayabilir. Sonrasında düzenli saç gelişimi görülür.

Saç Ekiminden Sonra Ekilen Saçlar Ne Zaman Uzar?

Saç ekimi operasyonu sonrası kişiler sabırsızlık gösterebilir, saç ekiminden sonra ekilen saçların hızlıca çıkmasını ve uzamasını isteyebilir. Ancak saç ekimi doğal bir süreç olduğu için biraz sabır gerektirir. İşlem yapıldıktan sonra zaman zaman saçlarda dökülme ve uzama görülmesi normal bir durumdur. Operasyon tarihinden 3 ay sonra  küçük küçük uzama görünmeye başlayıp, yaklaşık 6 ay içinde normal uzunluğuna erişir.

Saç Ekiminden Sonra Ekilen Saç Dökülür Mü?

Saç ekimi prosedürünün uygulanmasından birkaç hafta sonra ekilen saçlar dökülecektir. Bu normal ve beklenen bir durumdur.Çünkü dökülen saçlar 3-4 ay sonra tekrar çıkacaktır. Bu geçici dökülme düzeldikten sonra ekilen saç kökleri karakterlerini korur ve dökülmez.

Saç Ekiminden Sonra 1 Ay Nasıl Geçer?

Saç ekiminden sonra 1 ay içerisinde saç ve saç köklerinde şok dökülmeler meydana gelir. Buna şok dökülme denmesinin sebebi, saç dökülmesinin bir anda gerçekleşmesidir. Saç dökülmelerinin ardında daha sağlıklı ve güçlü saçlar çıkmaya başlar. Operasyondan sonra bir ay boyunca ağır kaldırmaktan, yüzmeden, spordan olabildiğince uzak durmak gerekir. Saç ekilen bölgelere karşı hassas davranılmalı, dışarıdan gelebilecek darbelerden korunmalıdır. Yatış pozisyonuna dikkat edilerek mümkün olduğunca yastığa temas edilmemelidir.

Saç Ekimi Kimlere Yapılabilir?

erkeklerde ve kadınlarda 19 -20’li yaşlardan itibaren çeşitli nedenlerle saç dökülme sorunu yaşamış saç ekimine engel fizyolojik hastalığı olmayan ve donör alanında yeteri kadar folikülü olan her yaştaki tüm bireylere saç ekim operasyonu yapılabilir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Uygulamada donör olarak belirlenen bölgeden, genellikle enseden, alınan saç kökleri hedeflenen bölgeye ekilir. Alınan bu saç köklerine greft adı verilir. Bazı durumlarda, nadiren de olsa ensede veya şakakta yer alan sağlıklı saçlar hedeflenen bölge için yeterli yoğunlukta olmayabilir. Bu gibi durumlarda kişinin kolları, bacakları veya göğüs kafesi gibi saç içeren diğer bölgelerinden saç kökleri alınabilir.

Saç ekimi şu aşamalardan oluşur:

1.Bireyin saç dökülme durumu ve donör bölge yoğunluğunun değerlendirilmesi,

2.Donör bölgenin traş edilmesi ve lokal anestezi uygulanarak işlem için hazırlanması,

3.Saç köklerinin (greftlerin) donör bölgeden özel bir cihazla alınması,

4.Alıcı bölgede greftlerin yerleştirileceği kanalların açılması,

5.Alınan saç köklerinin özenle açılan kanallara yerleştirilmesi,

6.İşlem sonunda donör ve ekim yapılan bölgelere özel bandaj uygulanması,

7.İlk birkaç gün içinde oluşan kabuklanmanın yaklaşık 10 gün içinde dökülmesi,

8.Saç büyümesinin birkaç ay içinde başlaması ve nihai sonucun 6-12 ayda alınması.

Saç ekimi uygulaması saç dökülmesi oranına ve taşınacak saçların miktarına bağlı olarak birkaç saat içinde gerçekleşir. Saçsız alanın çok geniş olduğu vakalarda tedaviyi tamamlamak için birden fazla seans gerekebilir. Saç ekimi genellikle sedasyon ile lokal anestezi altında yapılır. Tedaviden sonra bireyin kafasına özel bir bandaj uygulanır. 1-2 saat gözlem altında tutulan birey, daha sonra taburcu edilir. Saç ekimi sürecinde ağrı nadir görülen bir semptomdur, ancak bu ihtimale karşı ağrı kesici verilebilir. Birey kısa bir otel istirahatinden sonra ekim yapılan bölgenin korunması amacıyla bandaj kullanarak tur veya gezi programına devam edilebilir. Bunu takip eden günlerde bandajlar değiştirilir.

Saç Ekiminden Sonra İz Kalır mı?

Uygun teknikle doğal bir şekilde ekilmiş saçlar kesinlikle belli olmaz. Bunun için operasyonu yapacak ekibin deneyimli olması çok önemlidir. Çünkü uygulanacak ekimin şekli kişinin cilt ve saç yapısına, ekim yapılacak bölgeye göre değişip, her biri teker teker değerlendirilmelidir.

Sıkça Sorulan Sorular:

*Ağrı ya da Acı Hisseder Miyim?

Saç ekimi operasyonu lokal anestezi altında gerçekleştirilip kesinlikle ağrı ya da acı hissedilmeyen bir işlemdir.

*Ekilen Saçlar Kesinlikle Çıkar Mı?

Evet çıkar. Greftlerin (saç kümesi) hazırlanması, bekletildiği koşullar ve doğru tekniğin uygulanması sonucu direkt etkileyen faktörler olup, yerine getirildiği takdirde sonuç %100 başarılıdır.

*İşlemi Uygulayacak Kişiler Kimlerdir?

Saç ekimi plastik cerrahlar yönetiminde konusunda uzun yıllar deneyim kazanmiş uzmanlar tarafından gerçekleştirilmektedir.

*Saç Ekimi Sonrası Hangi Şampuan Kullanılmalı?

Saç ekimi sonrasında, kliğiniğimiz tarafından ücretsiz verilecek şampuanlar kullanılmalıdır.  Bu şampuanlar, saç derisini tahriş etmeden ve doğal nem dengesini koruyarak temizler.

*Saç Ekimi Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı?

Beslenme, saçların sağlıklı bir şekilde uzaması için önemli bir faktördür. Bu dönemde, protein ve vitamin içeren besinlere ağırlık verilmesi, şekerli ve işlenmiş gıdalardan kaçınılması çok önemlidir.

 

Genel Bilgiler metinini okumak için lütfen tıklayınız…

İletişim

© 2024 Travellewisia | Tüm Hakları Saklıdır

Çerez Politikası | Gizlilik Sözleşmesi | Kişisel Verilerin Korunması Kanunu | Bilgi Güvenliği Politikası